Garnacha / Grenache …

2018. aastal tähistatakse rahvusvahelist Grenache´i päeva 21. septembril. Vinosfair tutvustab sel puhul 2 uut Garnacha veini:

CLOS BALTASAR Viñedos de Alta Montaña 2015
Garnacha viinamarjad 80 kuni 100 aastastelt viinapuudelt väikestest aedadest. Lisatud on ka viinamarjasorte Bobal, Moristel, Arco. Laagerdatud 18 kuud prantsuse tammest vaatides.
Tootja: Bodegas San Alejandro, D.O.P. Calatayud, 15%alc./vol, 75cl

PEGASO ZETA Vino de Garnacha 2015
100% Garnacha Sierra de Gredoses asuvatest vanadest viinapuuaedadest. Vein on laagerdunud 6 kuud prantsuse tammest 500-liitristes vaatides.
Tootja: Viñas Viejas de Pegaso / Compañia de Vinos Telmo Rodriguez , V.T. Castilla y Leon, 14,5%alc./vol, 75cl

Võimalus tulla Vinosfairi uusi ja juba teada Garnachasid maitsma on reedel
21.septembril Tatari 58 kell 14 kuni 17.

 

 

Garnacha D 2016

Bodegas La Val Albariñod

Vinosfairil on väga hea meel kuulutada, et meie valikus on suurepärased Albariño viinamarjast veinid Rias Baixase tootjalt Bodegas La Val. Veinimajast saad lugeda siit lingilt.

Vinosfairi valikus on 3 LaVal veini:
Albarino 2017, 3 aastat !!! sademel hoitud Sobre Lias 2011 ja tammevaadilaagerdusega Barrica 2012.

Bodegas Alvearilt

FINO CB nv D.O. Montilla-Moriles
FINO en RAMA 2012 D.O. Montilla-Moriles
FINO CAPATAZ D.O. Montilla-Moriles
OLOROSO ASUNCTION D.O. Montilla-Moriles
AMONTILLADO CARLOS VII D.O. Montilla-Moriles
ALVEAR CREAM D.O. Montilla-Moriles
PX Solera 1927 D.O. Montilla-Moriles

 

 

 

 

 

 

Märtsikuus toimub Iberofest

2018 : Lõuna-Hispaania vein ja tapas.

2017 : Oli hea võimalus IBEROFESTIL  kiire ülevaatega Hispaanlaste veinikunsti mõtteid jagada.
Suur tänu Hispaania Majale!

külas Aylés

Tallinnat külastas Aragoni veinikoja Pago Aylés esindaja Fernando Reyes.
Veiniesitlustel sai selgeks mis kujutab endast kõrgeim Hispaania kvaliteetveini tase Vino de Pago, milliseid veine teeb veinimaja Aylés ning loomulikult ka maitsesime neid põnevaid veine.

Vinosfairi täienenud veinivalik !

Utiel-Requena piirkonnast veinimaja Bodegas Vegalfaro veiniga Caprasia crianza Amphora, mis on valmistatud sealsest traditsioonilisest viinamarjasordist Bobal.
Viinamarjasordile omaselt fermenteeritakse virre madalal temperatuuril, malolaktiline fermentatsioon tammevaadis. Laagedatud 14 kuud kerge ja keskmise röstiga tammevaatides. Osaliselt on vein laagerdatud terracota amforates. Kirsipunase värvusega. Aroomis on tumedad küpsed marjad. Üle keskmise täidlusega maitses on magusad tanniinid. Sobiv kaaslane ulukiliha toitudele.

Garnacha viinamarjast veinide valikusse lisandus Valencia tootjalt Bodegas Rafael Cambralt  punavein Soplo.
10aasta vanustelt Garnacha viinapuudelt korjatud marjadest. Veini on laagerdatud 4 kuud uutes ja kasutatud prantsuse tammest vaatides ning stabiliseeritud betoonist tankides. Vein on rubiinpunase värvusega. Aroomist leiab punaseid marju ja balsamicot. Matse on nooruslik ja mahlakas, tanniinne, mineraalse järelmaitsega. Soovitame veini grillitud kaelalihaga või kitsepiimast laagerdunud juustuga.

Veinifriikidele Bodegas Rafael Cambralt La Forcallà de Antonia 2015 on valmistatud haruldasest viinamarjasordist Forcallat ja korjatud 55 aasta vanusest omajuursetelt istikutelt. Punaveini on laagerdatud 8 kuud kasutatud 500l prantsuse tammest vaatides.

Nüüd on esindatud ka Bodegas Casa Castillo tippvein Pie Franco.
Pie Franco 2015 Omajuursete üle 70 aasta vanuste Monastrell viinapuude aiast Pago la Solana pärit marjad on pressitud käsipressiga ning osaliselt tambitud jalgadega. Laagerdatud 22 kuud uutes prantsuse tammest vaatides. Pudeldatud filtreerimata.
Intensiivses aroomis on tunda küpsed marjad, millele lisandub sammalt koos grafiidi nüansiga. Täidlasel ja mahlakal maitsel on mitmekihiline tekstuur, mineraalsus. 2015 aasta vein on saanud Hispaania veinigiidilt Guia Peninilt hindeks ja Wine Advocate andis 98 punkti.