BODEGAS ALVEAR

Montilla- Morilese  veinipiirkonna  vanim    veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui  Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka   kuuluv  veinikoda  siiamaani.  Toodetakse šerri- tüüpi  veine. Tippklassi  PX  veinide veinikeldris küpsemisele solera– süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.

Montilla- Morilese  veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine  erinevus Jerezist pärit  veinidest  on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist  Pedro Ximènez,  mis on koguni  niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.

Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi marjasordi hiilgamiseks. Fino, Oloroso, Amontillado, Cream, PX – veinid, mis on väärt tutvumist.

 http://www.alvear.es/index.php/en/
Veinid Vinosfairi valikus : MARQUES DE LA SIERRA
ja šerrid 
FINO CB , FINO en RAMA FINO CAPATAZ AMONTILLADO CARLOS VII
OLOROSO ASUNCTIONALVEAR CREAMPX Solera 1927 

Palacio Quemado D.O.P Ribera del Guadiana
Kaheksateistkümnenda sajandi teises pooles võis kokku lugeda 4000 hektarit viinapuuaedasid kohas, kus tänasel päeval laiutavad Palacio Quemado viinapuud 96 hektaril. Esimene selle mõisa kaasaegne vein sai pudelisse aastal 2010. Alveari veiniperekonna ja veinimeistrite grupi Envínate suurepärase koostöö tulemusena on koja veinid saavutanud kuulsuse ja tunnustatud kvaliteedi, mis tipnes 2015.aastal vastuvõtmisega Hispaania veinitootjate ühingusse Grandes Pagos de España.
Veinid Vinosfairi valikus : ZARCITACRIANZA 

Hinnanguid veinidele:

Guide Peñín (Hispaania olulisim veinijuht)

Fino C.B – 90 punkti (100st)

Amontillado Carlos VI – 90 punkti

Alvear Cream – 91 punkti

PX Solera 1927 – 90 punkti

Robert Parker

Amontillado Carlos VI – 91 punkti

Alvear Cream – 91 punkti

PX Solera 1927 – 96 punkti