BODEGAS ALVEAR

Montilla- Morilese  veinipiirkonna  vanim    veinikelder ALVEAR on asutatud 1729, kui  Don Diego de Alvear y Escalera alustas veinitootmist. Sama pere omandis on see Montilla tippude hulka   kuuluv  veinikoda  siiamaani.  Toodetakse šerri- tüüpi  veine. Tippklassi  PX  veinide veinikeldris küpsemisele solera– süsteemis on algus pandud 1830. ja 1927.aastal.

Montilla- Morilese  veinipiirkond asub Màlaga ja Còrdoba linnade vahel, Andaluusia südames. Peamine  erinevus Jerezist pärit  veinidest  on see, et peaaegu kõik veinid valmivad Montillas viinamarjasordist  Pedro Ximènez,  mis on koguni  niivõrd sobiv sellesse terroir`sse, et Jerezi veinitootjad ostavad oma magusamate veinide marju sisse just sellelt alalt.

Montilla lubjakivised-kriidised rulluvad mäenõlvad on nagu loodud Pedro Ximènezi marjasordi hiilgamiseks. Fino, Oloroso, Amontillado, Cream, PX – veinid, mis on väärt tutvumist.

 http://www.alvear.es/index.php/en/

Veinid Vinosfairi valikus >

Hinnanguid veinidele:

Guide Peñín (Hispaania olulisim veinijuht)

Fino C.B – 90 punkti (100st)

Amontillado Carlos VI – 90 punkti

Alvear Cream – 91 punkti

PX Solera 1927 – 90 punkti

Robert Parker

Amontillado Carlos VI – 91 punkti

Alvear Cream – 91 punkti

PX Solera 1927 – 96 punkti