Cava

Gramona
CAVA LA CUVEE BRUT GRAN RESERVA 2013 
CAVA IMPERIAL BRUT GRAN RESERVA 2013 , magnum 2014
CAVA ARGENT ROSÉ BRUT NATURE GRAN RESERVA 2014 
CAVA III LUSTROS BRUT NATURE GRAN RESERVA 2010 
CAVA CELLER BATLLE BRUT GRAN RESERVA 2007 
CAVA ENOTECA GRAN RESERVA 2002 

Cavas Parés Baltà
CAVA BRUT nv D.O.P Cava
CAVA BRUT NATURE nv D.O.P Cava
CAVA BRUT P(ink) nv D.O.P Cava

Celler Vell
CAVA BRUT RESERVA nv D.O.P Cava

CAVA BRUT NATURE RESERVA nv D.O.P Cava
CAVA RESERVA EXTRA BRUT  nv D.O.P Cava
CAVA GRAN RESERVA EXTRA BRUT  2012 D.O.P Cava

Rias Baixas

Bodega La Val
ALBARINO  2017 D.O.P Rias Baixas
Albariño  BARRICA  2012 D.O.P Rias Baixas
Albariño  SOBRE LIAS 2011 D.O.P Rias Baixas

Montilla-Moriles

Bodegas Alvear
MARQUES DE LA SIERRA 2016 D.O.P Montilla-Moriles

šerrid 
FINO CB nv D.O.P Montilla-Moriles
FINO en RAMA D.O.P Montilla-Moriles
FINO CAPATAZ D.O.P Montilla-Moriles
AMONTILLADO CARLOS VII D.O.P Montilla-Moriles
OLOROSO ASUNCTION D.O.P Montilla-Moriles
ALVEAR CREAM D.O.P Montilla-Moriles
PX Solera 1927 D.O.P Montilla-Moriles

 

 

 

 

 

 

 

külas Aylés

Tallinnat külastas Aragoni veinikoja Pago Aylés esindaja Fernando Reyes.
Veiniesitlustel sai selgeks mis kujutab endast kõrgeim Hispaania kvaliteetveini tase Vino de Pago, milliseid veine teeb veinimaja Aylés ning loomulikult ka maitsesime neid põnevaid veine.

Vinosfairi täienenud veinivalik !

Utiel-Requena piirkonnast veinimaja Bodegas Vegalfaro veiniga Caprasia crianza Amphora, mis on valmistatud sealsest traditsioonilisest viinamarjasordist Bobal.
Viinamarjasordile omaselt fermenteeritakse virre madalal temperatuuril, malolaktiline fermentatsioon tammevaadis. Laagedatud 14 kuud kerge ja keskmise röstiga tammevaatides. Osaliselt on vein laagerdatud terracota amforates. Kirsipunase värvusega. Aroomis on tumedad küpsed marjad. Üle keskmise täidlusega maitses on magusad tanniinid. Sobiv kaaslane ulukiliha toitudele.

Garnacha viinamarjast veinide valikusse lisandus Valencia tootjalt Bodegas Rafael Cambralt  punavein Soplo.
10aasta vanustelt Garnacha viinapuudelt korjatud marjadest. Veini on laagerdatud 4 kuud uutes ja kasutatud prantsuse tammest vaatides ning stabiliseeritud betoonist tankides. Vein on rubiinpunase värvusega. Aroomist leiab punaseid marju ja balsamicot. Matse on nooruslik ja mahlakas, tanniinne, mineraalse järelmaitsega. Soovitame veini grillitud kaelalihaga või kitsepiimast laagerdunud juustuga.

Veinifriikidele Bodegas Rafael Cambralt La Forcallà de Antonia 2015 on valmistatud haruldasest viinamarjasordist Forcallat ja korjatud 55 aasta vanusest omajuursetelt istikutelt. Punaveini on laagerdatud 8 kuud kasutatud 500l prantsuse tammest vaatides.

Nüüd on esindatud ka Bodegas Casa Castillo tippvein Pie Franco.
Pie Franco 2015 Omajuursete üle 70 aasta vanuste Monastrell viinapuude aiast Pago la Solana pärit marjad on pressitud käsipressiga ning osaliselt tambitud jalgadega. Laagerdatud 22 kuud uutes prantsuse tammest vaatides. Pudeldatud filtreerimata.
Intensiivses aroomis on tunda küpsed marjad, millele lisandub sammalt koos grafiidi nüansiga. Täidlasel ja mahlakal maitsel on mitmekihiline tekstuur, mineraalsus. 2015 aasta vein on saanud Hispaania veinigiidilt Guia Peninilt hindeks ja Wine Advocate andis 98 punkti.