Cambra perekonna hoolsa pilgu all kasvavad puukoolis viinapuude istikud veiniaedade tarvis ja seal möödus ka Rafa noorus. Nende puukool on Hispaanias üks prestiižikaim, kuid päris lõpptulemust- veini sealt näha ei saa. See mõte ei sobinud noorele Rafael Cambrale, kes 2001.aastal omandas esimese oma veiniaia, kus kasvas omajuurne 50-aastane Monastrell. Seejärel rajas ta viinapuuaia Cabernet Sauvignoni ja Cabernet Francile. Teadmised sellest, mis on DO Valencia terroir`ga sobivaimad sordid ja kuidas neid harida, on päritud ja seepärast on kasvandikud parimas vormis. Veiniaiad asuvad mäestiku jalamil, 650 …700meetri kõrgusel merepinnast, ümbritsetuna oliivi- ja mandlipuudest.
Rafael Cambra on üks Hispaania põnevamaid ja innovatiivsemaid noori veinimeistreid ning tema töö kulgeb ka laboratooriumis eksperimenteerides. Seal on sündimas veel nii mõndagi põnevat, näiteks kasutades haruldasi põliseid marjasorte.
Koda kuulub n.n. „garaaživeini“ tegijate hulka, aastane veinikogus on keskmiselt 52.000 pudelit.
http://www.rafaelcambra.es/
Veinid Vinosfairi valikus :
SOPLO , DOS , LA FORCALLÀ
Hinnanguid veinidele:
Guide Peñin (Hispaania juhtiv veinigiid)
Uno 2011 – 91 punkti
Dos 2011 – 92 punkti