¡ VINOSFAIRI KEVADEKUULUTAJAD RUEDAST!

DO Rueda – üks kiiremini arenenud veinipiirkond Hispaanias.
Käesoleva aastatuhande jooksul on seal veinitoodang suurenenud enam kui kolm korda. See annab tunnistust suurest populaarsuse tõusust just kohalikul turul, kuid ka kasvavalt eksportturgudel. Põhjuseks on just hea hinna-kvaliteedi suhe.
Keskplatool asuv Rueda on tuntud oma valgete veinide poolest, mida kroonib kohalik mari Verdejo. Sellest valmistatud veini iseloomustab eelkõige värskus ja rohune- ürdine nüanss. Paralleele võib tõmmata Sauvignon Blanciga, mis on ka Ruedas kasvatatav ja populaarsuselt teisel kohal, kuid trend on vähenev. Lubatud on ka seguveinid, kuid sel juhul peab olema ülekaalus Verdejo mari.
Sellel maa-alal valitsev kontinentaalne kliima on öö ja päeva temperatuuride suure erinevuse tõttu vägagi sobiv viinamarjade aeglaseks küpsemiseks. Nii tekib marjas õige tasakaal suhkru ja happesuse vahel.Marjad korjatakse põhiliselt öösel ja varahommikul, et kuum päike ei pääseks marju kääritama enne veinikotta pressimisele jõudmist.
Ajalooliselt on olnud Rueda just magusate dessertveinide (rancio) piirkond, milliseid tehnoloogiliselt valmistada lihtsam oli. Kuid see on nüüd drastiliselt muutunud ning Doradoks kutsutavat dessertveini valmib alla 1% kogu veinist.
Uue tendentsina võiks märkida ära Verdejo viinamarjast veinide harimist tammevaadis, mis parimal juhul annab veinile üsnagi suursugused omadused. Samuti katsetatakse maailmas populaarsust koguva vahuveiniga.
SONY DSC

Bodega Pago Traslagares asub Rueda kvaliteetveini piirkonnas ning teeb veini koda ümbritsevatelt viinapuudelt korjatud viinamarjadest.

Traslagares 100% Verdejot on tunnustatud ajakirja Decanter poolt pronksmedaliga 2011 ja 2012 aastal veinidele ning hõbemedal 2013 aasta veinile.
Mainekal konkursil MUNDUS VINI võitis 2014 aasta vein kuldmedali!

Väikeses mahus tehakse veini teisest piirkonna traditsioonilisest viinamarjasordist Sauvignon.