Vinos de Pago – VdP

2003. aastal uuendatud Hispaania Veiniseadus lõi veinide kvaliteedipüramiidi tippu uue teraviku, kus Pago seisab selgelt kõrgemal tasemel, kui traditsioonilised DO või DOC apellatsioonid. Mõneski aspektis võib seda võrrelda Prantsusmaa terroir kontseptsiooniga ja cru veiniaedadega.

Pago definitsioon : “Põllumajanduslik ala, millel on unikaalsed omadused nii pinnase kui ka mikrokliima osas ning seetõttu eristub see ümbritsevast piirkonnast oluliselt ja mille viinapuuaiad toodavad talle iseloomulikke ning ainulaadseid veine“.

VdP klassifikatsiooni saamiseks peab taotleja olema ametnike kontrolli all mitu aastat.
Seaduses toodus nõuded on keerulised, kuid peamised reeglid DO Pagode hulka kuulumiseks on: viinapuuaedade tuntus nende nime all peab olema vähemalt 5 aastat, kõik viinamarjad peavad tulema samast Pagost ja veinitegu ning pudeldamine peab toimuma Pago piiride sees.

Pago Aylès- esimene Aragoni autonoomses piirkonnas Vino de Pago klassifikatsiooni saavutanud veinikoda, mis 2010. aasta oktoobris tõsteti Hispaania veiniregulatsiooni järgsesse kõrgeimasse kvaliteediklassi.
Pago de Aylés 6 veini kollektsioon on nüüd esindatud VINOSFAIRI veinikaardis.

ESTUCHE DE LUJO 1